Avoin tapahtuma 30.9.: Itänaapuri Venäjä-toimittaja Arja Paanasen silmin

Millaista on Venäjä-aiheiden parissa työskentelevän toimittajan arki? Entä kuinka skuupit itärajan takaa syntyvät?

Näistä aiheista pääsemme kuulemaan Keski-Suomen Journalistien järjestämässä tilaisuudessa, jonka vieraaksi saapuu Ilta-Sanomien Venäjä-toimittaja ja Jyväskylän yliopiston tuore vuoden alumni Arja Paananen.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Jyväskylän yliopiston Philologica-rakennuksen Lyhty-salissa ma 30.9. klo 17.30-20. Rakennus sijaitsee osoitteessa Keskussairaalantie 4 (samassa rakennuksessa mm. Lozzi-ravintola). Lyhty-sali sijaitsee rakennuksen päässä 3. kerroksessa, käynti maantasalta.

Paananen on työskennellyt Venäjä-aiheiden parissa neljällä vuosikymmenellä ja asunut itänaapurissa yli 11 vuoden ajan. Hän on voittanut useita Suuria journalistipalkintoja ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon ansiokkaasta Venäjä-uutisoinnistaan.

Keski-Suomen Journalistien järjestämässä tilaisuudessa Paananen pureutuu erityisesti kahteen Venäjä-skuuppiinsa: vuonna 2011 julkaistuihin valelääkäri-juttuihinsa sekä vuoden 2007 Titanic-kuvakohuun. Näistä kahdesta skuupista Paananen kertoo myös tuoreessa Anu Kuistialan kanssa kirjoittamassaan kirjassa Kiehtova, katala Venäjä Arja Paanasen silmin.

Tilaisuudessa on varattu runsaasti aikaa yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille. Osallistujien on myös mahdollista ostaa Arja Paanasen tuore teos paikan päältä.

Tilaisuudessa on pientä tarjoilua ennakkoon ilmoittautuneille. Voit ilmoittaa itsesi ja erityisruokavaliosi 27.9 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sihteeri@ksjournalistit.fi. Voit ilmoittautua myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/26581184111530068.

Tilaisuus on kaikille avoin, eli voit ottaa myös ystäväsi mukaan!